"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever." -Mahatma Gandhi

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Feria de Abril

Granadan  reissusta on jo monta viikkoa, mutta syy miksen ole kertonut teille mitään jännittäviä juttuja on yksinkertaisesti se, ettei täällä tapahdu mitään.. Tai siis. Onhan mulla toki ollut välissä parit kokeet ja olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti myös ulkona viihtymässä, mutta siihenpä tämä kaikki oikeastaan sitten onkin rajoittunut. Yksi syy on mun kipeä jalka. Olen käynyt jo kaksi kertaa moikkaamassa lääkäritätiä ja saanut aina ohjeeksi "lepoa, buranaa 8h välein".. Ensimmäisellä kerralla annettu tulehdustalievittävä piikki vaihtui voiteeseen, joka kulkee Suomessa nimellä Voltaren. Jep. Mun hermoa kiristää äärettömän paljon se, että joudun makaamaan sängyssä, kun ulkona paistaa aurinko..  Nyt on vieläpä Feria de Abril. :/



Feria de Abrilin juhliminen alkoi siis tiistain vastaisena yönä klo 00.00, kun 300 vuotta vanhan portin valot sytytettiin ja ihmiset päästettiin tutustumaan feria-alueelle. Juhla-alue sijaitsee kaupungin lounaisosassa joen vieressä. Feria-viikon aikana ihmiset juovat, syövät, laulavat, hengailevat muuten vaan ja tanssivat (sevillanas) aina keskipäivästä aamuvarhaiseen. Etenkin tiistaipäivä, joka on siis juhlien ensimmäinen virallinen päivä, on täynnä ihmetyksen aiheita: kulkueita, hevoskärryjä, ratsukoita, jne.


Feria-alueelle on pystytetty viikon ajaksi "telttoja" eli casetoja, joista suurin osa on yksityisiä eikä sisään ole asiaa ilman kutsua. Vähemmän tärkeille ihmisille (ja esim meille "turisteille") on kuitenkin pystytetty muutama julkinen caseta, jonne voi maallikkokin mennä tutustumaan tanssin juoman ihmeelliseen maailmaan. Ferian tyypillinen juoma, rebujito on varsin petollista ainetta, joka vie helposti jopa kokeneemman suomalaisenkin (enkä nyt siis puhu itsestäni) huonoon kuntoon. Juoma maistuu lähes limsalta, mutta on todella äkäistä ja kilahtaa hattuun huomaamatta.

Ferian aikaan sanotaan järjestettävän myös parhaimmat härkätaistelut (allekirjoittanut ei aio tästä sairaasta eläinrääkkäyksen muodosta raportoida enempää ja jättää kyseisen typeryyden tukemisen Alban herttuattarelle) koko kauden aikana.

Kaiken kaikkiaan minun Feria-viikkoni oli varsin lyhyt, sillä pakkasin torstai-iltana laukkuni ja perjantaina aamun sarastaessa otin suunnaksi Barcelonan tai oikeastaan Costa Bravan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti